Wednesday, 12 June, 2024

Un cabinet de avocatura care te poate sustine mereu


Este bine ca de fiecare data cand ne aflam in situatii dificile sa avem la indemana ajutorul necesar, solutii care sa ne ajute sa trecem peste anumite probleme mai repede, fara griji, fara pierderi, sa demonstram ceva anume si asa mai departe. Incercam mereu sa ne ferim de la a incalca legea insa exista situatii in care fie nu ne dam seama, fie suntem fortati sau poate chiar alegem sa o facem cu buna stiinta, facem anumite nereguli iar acestea pot atrage uneori si consecinte.

Un contract cu un avocat este format, incheiat, decat in momentul in care avem nevoie de serviciile sale, pentru un proces juridic sau pentru alte sarcini, cum ar fi citirea unui testament, realizarea de documente de vanzare-cumparare si asa mai departe. Cu toate acestea, este bine sa cunoastem un avocat sau un birou cat mai bun la care sa putem apela atunci cand avem nevoie. Alegandu-i pe cei mai buni, putem fi siguri ca vom obtine rezultate favorabile si alte beneficii, de la cheltuieli financiare mai mici pana la un timp mai scurt in care anumite sarcini, chiar si procese, sunt realizate.

Principalul aspect in a reusi ceea ce ne propunem, ca de exemplu intr-un proces, este transparenta informatiilor. Orice detaliu poate fi de ajutor si astfel, este bine sa comunicam cat mai usor cu avocatul ales si sa oferim toate informatiile cerute sau care credem ca ar fi utile. Daca suntem dati in judecata sau dam in judecata pe cineva si chiar si noi stim de la inceput ca trebuie sa avem drept de castig, prin prezentarea tuturor informatiilor fata de avocat iar apoti prin acesta catre instanta si prin crearea unui caz bine structurat, castigul este garantat.

Domeniul in care un avocat activeaza de numeste drept iar acesta are mai multe categorii si subcategorii. Un avocat poate activa intr-una sau in mai  multe, precum dreptul civil, dreptul bancar sau dreptul muncii. Acesta din urma face referire in cele mai multe cazuri la relatiile pe care o persoana le are in cadrul locului de munca, intre angajati, angajati ai angajatori si asa mai departe.

Printre numeroasele aspecte de interes, dreptul muncii reglementeaza norme precum:

  • diferitele tipuri de contracte de muncă;
  • clauzele privind orele de muncă; aspectele ce se impun a fi respectate din punct de vedere al securității muncii, sănătății și condițiilor de muncă;
  • remunerarea sau compensarea orelor suplimentare;
  • condițiile în care angajatorul emite Decizia de concediere;
  • condițiile de protecție a angajaților la locul de.

Ca orice alta ramura a dreptului, si dreptul muncii reprezintă un ansamblu de norme juridice cu un obiect distinct de reglementare. Astfel, un avocat bun trebuie sa stie in detaliu toate aspectele de interes, toate legile in vigoare si care este cea mai buna cale de aplicare a acestora, in functie de situatie. Astfel de avocati pot fi gasiti in cadrul cabinetului „Smaranda Colta” din Iasi. Acest cabinet detine experienta si resursele necesare pentru a-i ajuta pe oameni in chestiuni juridice in numeroase domenii. Pe site-ul lor, ce poate fi accesat la adresa https://www.iasiavocatura.ro pot fi aflate toate informatiile necesare despre ceea ce ofera precum si alte detalii importante.

De la un caz la altul, se foloseste o abordate cat mai potrivita acestuia astfel incat clientul sa colaboreze pe deplin si sa fie gasite impreuna cele mai bune solutii. Nu este caz de ingrijorare pentru ca exista clauze si chiar legi prin care avocatii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea astfel incat, orice discutii ar exista intre avocat si client, nimeni altcineva nu ar putea afla. Este pana la urma vorba despre informatii cu caracter personal, privat, ce pot fi prezentate in fata instantei daca ar fi nevoie.

Exista schimbari in orice domeniu si practic in orice lucru si astfel, apar in mod constant noi legi, noi reglementati si reguri si este nevoie asadar si pentru avocati sa stie despre aceste schimbari si sa ia masurile necesare in a putea folosi informatii corecte atunci cand ar fi cazul.

Cabinetul ofera asadar servicii atat pentru persoane fizice cat si juridice, de la simple firme pana la companii mari sau institutii de stat, printre multe altele. Iar pe langa serviciile platite sunt oferite si servicii Pro bono, acele servicii pentru care nu se percepe plata, acordate persoanelor ce nu detin fonduri suficiente pentru a avea la indemana serviciile unui avocat. Astfel de servicii sunt oferite de multi avocati independenti sau care fac parte din birouri de avocatura, avand beneficii pentru toate partile implicate.

Revenind la dreptul muncii, aici, pot fi enumeroate foarte multe cazuri in care doua sau mai multe parti ajung la a se judeca sau la a lansa acuzatii, una dintre parti catre cealalta sau celelalte, de la nerespectarea contractului de munca pana la punerea in pericol sa sanatatii, vietii chiar, abuzarea fizica sau verbala, furt si asa mai departe. Eu existat si exista si in prezent multe cazuri in care unele acuzatii sunt false, urmarindu-se despagubirea celui ce considera vatamat insa prin obtinerea dovezilor necesare poate fi demonstart adevarul. Prin asta, nu numai ca cei vinovati sunt pedepsiti dar totodata, notorietate si increderea celorlalti in cel considerat initial vinovar nu vor avea de suferit.

Este nevoie asadar de o persoana cu experienta, cunostinte si mijloace necesare pentru a ne ajuta sa trecem cu bine peste momentele grele ce implica prezenta unui avocat.