Saturday, 20 July, 2024

Unde mergi pentru terapie ABA în București?


Terapia ABA este o formă accesibilă de terapie în țară noastră și un număr impresionant de terapeuți își oferă serviciile la domiciliu sau în centre speciale. ABA este una terapiile care au oferit cele mai eficiente rezultate pentru tulburările din spectrul autist. Există părinți care încep să se mobilizeze rapid în momentul în care copilul este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist și decid rapid că este nevoie de ajutorul unui specialist în domeniu. Pe de altă parte, există și părinți care decid să mai aștepte a două sau a treia opinie în speranța că diagnosticul nu se va confirmă. Însă, din păcate, într-un procent covârșitor, temerile părinților se adeveresc. Copii au nevoie de terapie și stimulare specială pentru a-și redobândi independența și pentru a putea să ducă o viață normală.

 

Aspecte de care să ții cont atunci când alegi terapeutul potrivit

 

Dacă te numeri printre părinții care au început să se informeze despre tulburările din spectrul autist și terapie ABA, atunci știi deja că sunt foarte multe cabinete unde se pot efectua ședințele. Însă, pentru că îți dorești tot ceea ce este mai bun pentru copilul tău, este important să alegi o echipa de specialiști care să îți poată ajută copilul cât mai eficient.

Pentru a alege corect o echipa de terapeuți și un coordonator se recomandă stabilirea unor întâlniri și interviuri cu persoanele selectate unde se vor solicită o serie de informații. Terapeutul trebuie să aibă experiență anterioară și să lucreze cu plăcere cu copii, să aibă răbdare, să comunice eficient și terapia să fie cât mai plăcută. De asemenea, consulta cu atenție recenziile altor părinți care au folosit serviciile clinicii respective.

Întâlnirea inițială cu terapeutul este importantă și pentru a determina cât de bine rezonează copilul cu acesta și dacă va fi posibil că acesta să obțină rezultate. Va fi destul de dificil pentru copil să ofere randament maxim în timpul terapiei dacă nu este dispus să lucreze împreună cu terapeutul.

 

Unde mergi pentru terapie ABA în București?

 

Dacă vrei să colaborezi cu o echipa de terapeuți cu experiență care știu cum să aplice corect principiile terapiei ABA în ședințele pe care le urmezi cu copilul tău, clinica People Develop Center este locul în care vei găsi  specialiștii de care ai nevoie.

Specialiștii de la People Develop Center lucrează eficient cu copii și reușesc să obțină cele mai bune rezultate în urmă ședințelor urmate. Indiferent de natură dificultăților cu care se confruntă o persoană, prin aplicarea metodelor potrivite și ajutorul specializat dar și cu răbdare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mai multe informații despre People Develop Center vei găsi accesând website-ul https://peopledevelop.ro/unde vei putea efectua și o programare pentru o întâlnire inițială cu un terapeut specializat în terapie ABA. Acest tip de terapie este recunoscut că fiind unul de o eficientă maximă așadar, este recomandat să nu aștepți prea mult și să iei măsuri chiar din momentul în care copilul tău a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.