Wednesday, 19 June, 2024

Află tot ce trebuie să știi despre hrana uscată pentru pisici


Dacă tocmai ți-ai luat o pisică, ai adoptat una sau deja ai o prietenă felină, dar dorești să afli cât mai multe informații pentru îngrijirea corespunzătoare a acesteia, află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi astfel încât pisica ta să primească echilibrul nutrițional de care are nevoie, pentru a se bucura de o viață sănătoasă!

Ține cont de vârsta felinei, de greutatea și de starea de sănătate a acesteia și descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre hrana uscata pisici!

Hrana uscată pisici – ce este și cum se alege varianta ideală pentru pisica ta?

Atunci când alegi mâncarea pisicii, trebuie să știi că este foarte important să ții cont de vârsta acesteia, deoarece puiuții au nevoie de o alimentație diferită față de o pisică adultă. Hrana uscată pentru pui, mai exact pentru pisicile junior este disponibilă în diverse sortimente, iar tu ai posibilitatea de a o descoperi pe cea care este pe placul felinei tale! În cazul în care ai o pisică adultă, aceasta are nevoie de hrană ce conține toate categoriile de substanțe nutritive, aspect deosebit de important, deoarece doar așa felina ta se poate bucura de o viață echilibrată. În cazul unei pisici senioare, a cărei vârsta depășește 7 ani, trebuie să știi că nevoile acesteia sunt speciale datorită afecțiunilor la care este expusă odată cu înaintarea în vârstă. Așadar, este important să reții că hrana se alege, în primul rând, în funcție de vârsta pisicii și de starea de sănătate a acesteia.

Cum se hrănește corect pisica?

În funcție de vârstă, pisicile au nevoie de un număr diferit de mese pe zi. De exemplu, un pui de pisică trebuie hrănit de 3-4 ori pe zi, iar o pisică adultă poate fi hrănită doar dimineața și seara. Pentru a nu-ți transforma pisica într-una supraponderală sau chiar obeză, trebuie să fii atent ca aceasta să nu aibă acces la mâncare ori de câte ori își dorește. De asemenea, este indicat să studiezi etichetele ambalajelor produselor achiziționate și dacă ai nelămuriri, poți întreba medicul veterinar, acesta fiind cel mai avizat pentru a te sfătui cum și cât ar trebui să îți alimentezi pisica, astfel încât alimentația acesteia să îi ofere nutrienții necesari.

Cum se păstrează hrana uscată a pisicii?

Hrana uscată a pisicii trebuie păstrată într-un loc curat, uscat și răcoros, într-un recipient închis etanș, astfel încât aroma mâncării să se păstreze până întreaga cantitate va fi consumată de către pisică! În plus, trebuie să fii atent ca pisica să nu aibă acces la mâncare ori de câte ori dorește, deoarece există riscul ca aceasta să devină supraponderală sau chiar obeză!

Cum introduci un aliment nou în dieta pisicii?

Este important să știi că schimbarea hranei pisicii nu trebuie să se facă brusc, ci treptat. Așadar, este indicat ca în primele două zile să adaugi 25% din noul aliment împreună cu 75% din produsul pe care pisica ta îl consuma până acum. În ziua a III-a și a IV-a crește procentul noului aliment până la 50%, iar în a V-a și a VI-a zi este indicat să oferi pisicii 75% din produsul nou. Abia după o săptămână pisica ta poate fi hrănită cu noul produs în întregime, fără a te confrunta cu riscul ca aceasta să îl refuze.

NovaFood.ro este site-ul care îți pune la dispoziție o gama variată de produse de top pentru pisica ta, fie că aceasta este junior sau senior. Începând de la hrană uscată sau umedă pisici, și recompense, până la conserva caine, pe toate le poți comanda din confortul propriei case, iar în cazul în care comanda ta depășește suma de 250RON, livrarea produselor alese de tine va fi gratuită!