Wednesday, 19 June, 2024

Anodizare profile aluminiu la Analko – o procedura eficienta utilizata in confectii metalice


analko

Anodizarea reprezinta un proces electrochimi care determina pasivitatea aluminiului si in care aluminiul este implicat in mod activ. Procesul este diferit de orice alt tratament de suprafata pe care il pot suporta materialele si este foarte important sa fie realizat exclusiv de firme cu experienta asa cum este si Analko.  In timpul procesului de anodizare, un strat foarte subtire de oxid de aluminiu va fi depus pe suprafata externa a profilelor. Dupa ce sunt create profile aluminiu cnc, piesele sunt trecute prin acest proces datorita unor avantaje pe care acesta le ofera.

Anodizare aluminiu – avantaje

Cele mai importante avantaje ale procesului de anodizare aluminiu sunt urmatoarele:

  • Aspectul este unci si subliniaza foarte bine natura metalica a produsului, oferind un finisaj foarte elegant pentru piesele care sunt vizibile.
  • Culorile sunt foarte stabile pentru ca procesul asigura prezervarea culorii pe perioade lungi de timp si suprafetele anodizate au o rezistenta extrem de mare la lumina sau la razele ultraviolet si sunt foarte greu afectate de conditiile meteo.
  • Durabilitatea este una de exceptie acesta fiind cel mai mare avantaj. Produsul va fi durabil atat in timpul manevrarii cat si in timpul fabricarii, utilizarii si instalarii.
  • Rezistenta la coroziune este un motiv foarte important pentru care este utilizat procedeul de anodizare, deoarece aceste piese pot fi utilizate chiar si in medii dificile asa cum sunt zonele de coasta sau in mediul foarte afectat de poluare;
  • Piesele obtinute au o foarte buna rezistenta la abrutare pentru ca toate culorile anodizate sunt integrate in interiorul materialului si stratul nu se afla doar pe suprafa sa;
  • Piesele sunt foarte rezistente la zgarieturi, pentru ca procesul de anodizare este eficient si creeaza un strat de acoperire ceramica pe suprafata aluminiului;
  • Usurinta de utilizare este un alt avanta considerabil – datorita atributelor ce vizaza durabilitatea mentionata anterior pe care profilele o au, intretinerea de care au nevoie este foarte mica. Tot ce trebuie sa faci este sa clatesti sau sa cureti usor cu detergenti clasici piesa respectiva petnru ca aceasta sa aiba aspectul original. Solutiile abrazive pot sa fie folosite pentru depuneri extrem de dificile pentru ca vor scoate petele si elementele depuse fara sa deterioreze materialele.
  • Siguranta si sanatatea joaca un rol foarte important in procesul de anodizare si piesele obtinute sunt in conformitate cu standardele actuale. Deoarece produsele anodizate sunt foarte stabile chimic, nu se descompun si nu sunt toxice fiind complet reciclabile.

Analko Aluminium se bazeaza pe toate avantajele acestea si ofera cele mai bune servicii de anodizare. Anodizarea reprezinta un proces de mare precizie si cu standarde foarte inalte prin urmare nu toti furnizorii pot sa ofere astfel de servicii. In sensul acesta Analko s-a angajat sa utilizeze si sa implementeze cele mai bune practici si proceduri existente in momentul actual, tinand cont de toate politicile de mediu sau de siguranta si pentru a oferi cele mai bune conditii atat angajatilor cat si clientilor. Locatiile sunt dotate astfel cu cele mai moderne aparate de anodizare pentru a ajuta in procesul de obtinere a unor elemente performante.