Saturday, 13 April, 2024

Cauți servicii de montare jgheaburi și burlane în București? Iată cum se desfășoară totul și care sunt prețurile


Instalarea unui sistem pluvial adecvat este esențială pentru protejarea casei tale de daunele colosale pe care le poate produce apa. Dacă montajul este realizat corect, evacuarea apei se face în mod eficient, lucru ce duce la prevenirea deteriorării acoperișului, a fundației și a structurii generale a locuinței.

În rândurile ce urmează, vom explora în detaliu principalii pași după care se efectuează montajul sistemului pluvial. Informațiile sunt pur informative, deci nu te vor învăța cum să montezi de unul singur sistemul pluvial ca un adevărat expert. De aceea, este bine să lași această operațiune pe mâna specialiștilor, iar dacă ești din București, Best Acoperiș îți poate veni în ajutor!

Cum se montează sistemul pluvial? Ghid pas cu pas

 1. Planificarea lucrării

Primul pas pe care îl fac toate firmele ce oferă servicii de montare jgheaburi și burlane este să evalueze cerințele specifice ale sistemului pluvial. Fiecare sistem este diferit, așa că iată care sunt câteva dintre aspectele luate în considerare pe partea de planificare:

 1. Dimensiunea acoperișului

Firma responsabilă de montaj va calcula aria totală a acoperișului pentru a afla câte jgheaburi și burlane, dar și accesorii, vor fi necesare.

 1. Cantitatea de precipitații

Obligatoriu trebuie să ai în vedere cantitatea medie de precipitații anuale din zona în care locuiești, dar și care este riscul de inundații. Sistemul pluvial al acoperișului tău trebuie să fie pregătit să facă față impactului venit din partea factorilor climatici.

 1. Materialele

Se stabilește încă de la bun început calitatea materialelor folosite la construirea sistemului pluvial al locuinței tale. Dacă nu știi ce să alegi, nicio problemă, cei de la Best Acoperiș îți pot oferi recomandări pliate pe bugetul tău.

 1. Marcarea și măsurătorile

Înainte de a începe instalarea, firma responsabilă de montaj va marca cu atenție locurile unde vor fi amplasate burlanele și jgheaburile. Ulterior urmează pregătirea acestora pentru montaj, prin tăiere la dimensiunile potrivite.

 1. Instalarea jgheaburilor

Până a ajunge să discutăm despre ceea ce te interesează foarte mult și anume montaj jgheaburi si burlane pret, trebuie să știi cum se efectuează instalarea.

Jgheaburile sunt componente esențiale ale sistemului pluvial, deoarece colectează apa de pe acoperiș și o direcționează către burlane. Iată cum sunt instalate de profesioniști:

 • jgheaburile se fixează în locurile marcate anterior, ținându-se cont că trebuie să fie ușor înclinate pentru a permite apei să ajungă ușor la burlane;
 • toate jgheaburile sunt conectate între ele cu ajutorul clemelor și elementelor de fixare speciale;
 • se efectuează teste pentru a fi sigur că apa curge liber în direcția burlanelor.
 1. Instalarea burlanelor

Burlanele sunt cele care transportă apa de la jgheaburi către un punct de evacuare sau un rezervor. Iată cum se desfășoară instalarea lor:

 • burlanele și jgheaburile sunt conectate între ele cu ajutorul coturilor și elementelor de fixare;
 • trebuie să existe un anume unghi de înclinație către punctul de evacuare pentru a preveni acumularea apei în cazul ploilor puternice. Punctul de evacuare ar putea fi canalizarea pentru ca apa să fie distribuită în mod eficient.

Cât costă montarea jgheaburilor și burlanelor?

Prețul pentru montarea jgheaburilor și burlanelor, principalele elemente ale sistemului pluvial, este influențat, în principal, de tipul acestora, dimensiuni și, bineînțeles, brand. Ca să îți faci o idee, pe piața din România, prețul pentru montarea unui singur jgheab sau burlan începe de la 100 de lei și poate ajunge până la 500 de lei.

Din nou, totul depinde de cele 3 criterii de mai sus, dar și de reputația firmei cu care alegi să colaborezi. Cu cât firma este mai profesionistă, ceea ce îi permite să își selectezi mai ușor clienții, cu atât prețurile sunt mai mari.

Nu în ultimul rând, prețurile de mai sus includ și montajul accesoriilor (cârlig, capac, îmbinare, colțar, brățară burlan, cot, colector și ramificație). Dacă accesezi bestacoperis.ro, firmă din București ce oferă servicii de montaj jgheaburi și burlane, poți obține o cotatie exactă de preț. Echipa se poate deplasa până la locuința ta pentru o estimare gratuită. Doar accesează website-ul oficial și intră în contact cu ei.

Pentru a fi sigur că sistemul pluvial al locuinței tale va fi cu adevărat eficient, consultă-te cu profesioniștii în domeniu înainte de a achiziționa burlanele, jgheaburile și toate accesoriile necesare.