Saturday, 13 April, 2024

Cum ne rezolvam complexele legate de dantura


O dantură incompletă poate reprezenta sursa unui complex major atât pentru bărbații, cât și pentru femeile de toate vârstele. Dorința de a avea un zâmbet perfect este departe de a fi reală în momentul în care, chiar și o singură componentă a danturii, lipsește. Pentru a corecta aceste inconveniente domeniul stomatologic a evoluat în ultima perioadă cu un dinamism surprinzător, ajungând la operație implant dentar ce înregistrează un succes și o durabilitate pe termen foarte lung. Pe lângă motivul estetic, oamenii apelează cu încredere la operație implant dentar datorită disconfortului pe care îl au în momentul masticației produselor alimentare, dar și a durerilor anormale provocate de acestea.

Aparitia complexelor odata cu pierderea unui dinte

În momentul în care se pierde sau este iminent necesar extracția unui dinte, întreaga dantură are de suferit din cauza lipsei. Dinții nu vor avea aceeași structură definită ca „normală”, iar aceștia vor avea posibilitatea de a se deplasa spre poziții nefirești, ceea ce va agrava estetica neplăcută, dar și disconfortul de la nivelul cavității bucale. În cazul pierderii/extracției mai multor dinți, situația devine cu atât mai neplăcută și datorită schimbărilor pe care aspectul feței le deprinde ca urmare a unei transformări la nivelul dentiției: buzele par să se subțieze și arată ca și cum ar încerca să acopere dantura, iar pielea din jurul gurii se lasă și capătă riduri. Astfel, se intalează îmbătrânirea feței, expresiile faciale devin neclare din cauza nesiguranței pe care o afișează persoanele în exprimarea stărilor, iar complexele referitoare la aspectul per total al cavității bucale se accentuează.

Sfatul medicilor este prevenirea acestor situații, totuși dacă deja este prea târziu, intervenția prin operație implant dentar este iminent necesară în următoarea perioadă.  Persoanele care au realizat de-a lungul timpului un implant dentar în sectorul 6 București consideră că alegerea de a acționa în acest sens a corelat și cu momentul în care și-au recăpătat o parte din stările de pozitivism și încredere în propria persoană pe care le pierduseră o dată cu dantura. Devenind mai inhibați de aspectul cavității bucale, oamenii își pierd din stima de sine și tind să fie mai închiși în propriile gânduri, participând mai mult inactiv la dialoguri și concentrându-și atenția spre modul în care își pot ascunde mai mult datura.

Operația de implant dentar nu este o intervenție care să creeze dureri insuportabile, dar toate aceste detalii sunt puse pe baza ambilor participanți la proces: atât a medicului stomatolog care trebuie să se asigure de respectarea corectă a procedurii, cât și a pacientului care trebuie să urmeze îndeaproape sfatul specialistului.