Magazinul 24drinks.ro este o resursa importanta pentru iubitorii de bauturi fine, deoarece gama lor de armagnac, coniac, whisky sau vodka nu se gasesc in niciun alt magazin. De aici expertii in bauturi alcoolice fine pot achizitiona sticle originale de la producatori de renume. Cei care iubesc bautura armagnac pot fi siguri ca de aici pot achizitiona cele mai bune sticle. In fond, armagnacul nu este o bautura pentru oricine si in mod cert nu este genul de bautura care se da peste cap la bar.
Armagnac este un tip de coniac produs in regiunea Gasconia din Franta. Facut cot la cot cu vinificatorii din regiune, am vorbit cu Armin Grassa, vinificator si distilator, de la Chateau du Tariquet pentru a afla mai multe despre spirit. Chateau du Tariquet Armagnac si vinurile provin de la una dintre cele trei denumiri oficiale, Bas-Armagnac, care este considerata a fi cea mai prestigioasa regiune Terroir.
Un Armagnac care a invechit mai multi ani si are arome profunde si bogate se descurca bine atunci cand este mai cald. Asigurati-va ca sticla este la temperatura camerei inainte de servire. Odata ce a fost turnat in pahar, cupati paharul cu palma pentru a incalzi usor esenta. Acest lucru va permite ca aromele sa se arate si sa imbunatateasca experienta de baut. Cu toate acestea, alte sticle sunt mai placute atunci cand sunt usor racite. Inainte de a servi, faceti cateva cercetari asupra Armagnacului dumneavoastra. Indiferent de temperatura, Armagnac trebuie servit intr-un snifter cu pahare subtiri sau pahar de vin pentru a aduce aromele in nas.
Desi este adesea comparat cu coniacul, Armagnac are de fapt o aroma unica ca urmare a procesului sau de productie distinctiv, precum si a celorlalte diferente pe care le evidentiem mai sus.
Cu exceptia diferitelor locatii geografice si de climat, Armagnac este adesea lansat ca recolte anuale, mai degraba decat ca amestecuri precum V.S.O.P. si X.O. Combinat cu o flexibilitate sporita in combinatia lor de struguri, exista o varietate mai mare de arome.
In general, un Armagnac bine lucrat si imbatranit va oferi o tapiserie complexa de arome, care creeaza o experienta armonioasa capace.
Armagnacul este adesea mai viu si mai fructuos decat coniacul, deoarece este de obicei distilat o singura data. Intre timp, a doua distilare a coniacului tinde sa indeparteze mai mult din buchetul vinos.
Prin urmare, Armagnac tinde sa fie destul de fructuos, cu note adesea asociate cu prune. Desi exista cateva note de condimente si lemn caramelizat, acesta pune mai putin accent pe pielea indrazneata si moscul pe care le-ati putea experimenta cu coniac.
Ce pahare sa folositi pentru a bea Armagnac?
Desi paharele mari in forma de balon tind sa fie cea mai obisnuita alegere a sticlariei, paharele fine cu deschizatura de tip “lalea” va pot imbunatati experienta de a consuma armagnac. Ambele ofera o forma curbata, care ajuta la prinderea compusilor volatili care se evapora si produc aromele.
Paharele de brandy sunt confortabile, mari si pot fi tinute intr-un mod care incalzeste cu usurinta Armagnacul. Intre timp, un pahar mic este mai usor pentru nas si tinand-o la tulpina, puteti controla temperatura armagnacului. Buchetul aromatic este cu siguranta instabil, de aceea este recomandat sa nu adaugati altceva sau sa-l diluati. Paharele pentru Armagnac sunt folosite la fel ca pentru coniac. Este necesar sa luati un pahar pentru Armagnac, turnati bautura in el si incercati sa il incalziti putin cu palmele. Cand bautura se incalzeste putin de caldura mainilor, atunci se va deschide treptat un buchet aromat complet si un gust delicat. Uneori incearca sa adauge o bautura la cocktail-uri sau cafea. Toata lumea decide pentru sine, insa profesionistii nu recomanda sa faca acest lucru, astfel chiar si macar o picatura de gust si aroma nu se pierde.
Armagnac se bea fara a-l da peste cap, cu inghitituri mici si se incalzeste in palme pentru a deschide buchetul. Desigur, depinde de gustul individual. Francezii folosesc uneori tot felul de dulciuri si alte alimente impreuna cu bautura, si din acest motiv gustul bauturii se simte mai placut. Ficat de gasca, carne sau somon sunt recomandate ca gustare la un pahar din aceasta bautura minunata.
Diferenta dintre coniac si Armagnac este urmatoarea:
-Ambele sunt maturate in butoaie facand din diverse specii de copaci. Armagnac este turnat intr-un butoi de stejar Gascon, datorita caruia este saturat cu un gust si aroma deosebita. Butoaiele folosite ca coniac sunt obtinute din stejar liman.
-Tehnologia de productie este, de asemenea, diferita. Pentru Armagnac, se utilizeaza o distilare de vin din speciile de struguri tineri. Continutul de alcool este nu mai mare de 66%. Puterea coniacului ajunge la 72%.
-Armagnac este de obicei imbuteliat in forma sa naturala si coniacul poate fi diluat cu apa pentru a scadea gradul.
Iubitorii acestei bauturi vor aprecia cu siguranta o sticla de Armagnac Comte De Lauvia 1970 Vintage, disponibila pe 24drinks.ro. Comte de Lauvia Vintage este o imagine a celui mai bun an si a celei mai bune zone din Bas-Armagnac, selectionata cu atentie de a 4-a generatie de distileuri a familiei Dallas, imbuteliata la gradul de alcool natural al reductiei. Aceste Vintage-uri reprezinta chintesenta armagnacului. Aceast sticla este ideala pentru barbatii care vor sa isi rasfete simturile dupa o masa copioasa sau pentru cei care doresc sa isi impresioneze prietenii cu un pahar de bautura fina. De asemenea, aceasta sticla este cadoul ideal pentru cei care nu se uita la pret si vor sa le arate celor dragi cat de importanti sunt. Comte de Lauvia Vintage este o carte de vizita care nu poate fi uitata cu usurinta.