Friday, 22 September, 2023

Dansul intre sport si arta, intre divertisment si necesitate


Dansul reprezinta miscarile delicate ale trupului in ritmul muzicii maiastre. Oamenii se intreaba tot timpul ce s-ar face fara muzica. Fie ca este vorba de muzica instrumentala sau de muzica avand caracter sincretic, fie ca ritmul este lent de blues sau ultrarapid de sarba, dansul ofera satisfactii imense celui care il practica.

Spectatorii urmaresc  hipnotizati dansurile tiganesti, costumele artistilor si miscarile lor, iar emotiile stranse in timpul spectacolului se descarca in aplauze neintrerupte, in picioare. Cine a fost rasplatit in acest mod nu mai poate renunta la scena, oricat i-ar fi de greu!

Dansul profesionist debuteaza din copilarie, cu lectii de dans luate de la profesionistii firmei Dancevision.ro continuate cu multa disciplina si de antrenamente zilnice. Dansul inseamna deopotriva: miscare si sanatate, divertisment si necesitate.

Dimineata, doamnele isi pot rezerva 15 minute sa danseze pe muzica dorita, iar acest program sa inlocuiasca gimnastica de inviorare, fiindca dansul pune in miscare: mainile si picioarele cu fiecare parte a lor, dar si imaginatia si urechile, fiindca muzica trebuie sa fie simtita.

Orice zi inceputa in acest fel va fi una vesela, iar caloriile de la micul dejun nu au sanse sa se depuna. In plus, picioarele vor avea o mobilitate de invidiat si un aspect frumos.

O muzica menita sa incante sufletul ridica pe toata lumea de pe scaun. Chiar si bebelusii danseaza instinctual la auzul muzicii favorite si isi binedispun parintii.

E placut sa fie admirat un bebelus in timp ce da din cap, din manute, din corpul sau perfect si zambeste cu gura cea stirba.

La banchete, la nunti, la majorate si la discoteci lumea danseaza frumos si o tinuta frumoasa este pusa in valoarea cand persoana care o poarta se ridica si danseaza in linia intai. Tinuta din timpul dansului este cea corecta, de aceea este benefica sanatatii. Cei care au tendinta de a sta cocosati, cand se prind in hora se indreapta deodata.

Dupa cum omul are nevoie sa priveasca un tablou frumos, sa admire un chip frumos sau sa bea o cafea buna vara, simte nevoia sa si danseze pentru ca dansul elibereaza de frustrari si incarca energetic pozitiv pe oricine il practica.

Dar dansul este si o necesitate. La majorat, la nunta sau la banchet toata lumea trebuie sa danseze. Cum sa nu danseze mireasa la propria nunta? Cei care o invita la dans vor considera o impolitete scuza ei ca nu stie sa danseze. Pe de alta parte, nu stie toata lumea sa danseze si este suparator sa ii incurce o persoana pe cei care danseaza perfect. Partenerii de dans incomozi isi pot calca pe picior perechea sau se misca in contratimp, starnind hohotele de ras ale celor care privesc.

Banchetul reprezinta petrecerea de despartire si multi colegi vor sa danseze cu anumite fete. Pot ele sa refuze, motivand ca nu stiu sa danseze? Se pot face de rasul colegilor, manifestand stangacii in seara cea mare?

Aceste lucruri sunt nepermise fiindca exista furnizori foarte priceputi de lectii de dansuri la preturi accesibile, iar dupa parcurgerea cursurilor, increderea in sine a absolventilor va creste.

Dancevision.ro ofera celor care au nevoie de lectii de dans urmatoarele cursuri:

-lectii private de dans la tariful de 120 de lei pe ora. Oricine ar trebui sa inceapa asa, sa invete miscarile de baza, pozitia corecta a corpului si dupa parcurgerea a zece asemenea lectii sa se inscrie la dansurile de grup. Aceste lectii se adreseaza atat copiilor care doresc sa devina buni dansatori, cat si adultilor care vor sa danseze multumitor la evenimente.

-danseaza cu un profesionist, pretul fiind tot de 120 de lei pe ora. Uneori un dansator foarte bun transfera talentul sau asupra partenerului sau de dans.

-lectii dansul mirilor, 6 sedinte la pretul de 150 de euro. Suma este rezonabila, sub nicio forma mare, fiindca mirii sunt protagonistii evenimentului, iar reprezentatia lor trebuie sa fie de departe cea mai buna. Este spectacolul pe care ei il pregatesc pentru cei care au placerea sa vina la nunta lor si nu trebuie sa fie nimic la fel de frumos ca acel moment. Este nevoie de sincronizarea miscarilor, de alegerea melodiei potrivite si in plus, el trebuie sa fie foarte foarte atent sa nu ii calce pe rochie si sa o rupa sau sa o murdareasca si sa nu o raneasca.

-dans sportiv copii, 8 sedinte pe luna la preturi cuprinse intre 150-200 de roni.

In afara acestor cursuri care includ si lectii pentru dansatori evenimente, firma ofera servicii complementare de: sonorizare, inchiriere sala, cursuri fitness si consultanta nutritie. Pentru toate aceste servicii de calitate premium preturile sunt afisate cu maxima transparenta pe site.

Clubul sportiv Dance Vision a fost infiintat in anul 2006 si are toate avizele necesare pentru a functiona la cei mai inalti parametri.

Echipa tehnica a acestui club este alcatuita din dansatori cu performante remarcabile care stiu sa ofere lectii de dans eficiente.

De pe portile acestui club au iesit generatii intregi de cursanti, multi dintre ei practicand dansul de performanta. E vara si silueta trebuie sa fie perfecta fiindca prin hainele subtiri se vede totul.

Acest club poate ajuta pe oricine doreste sa dea surplusul de kilograme jos fie in cadrul lectiilor de fitness sau de dans, fie ca urmare a consultantei in nutritie.

Pas cu pas in ritmul muzicii dansatorul paseste in lumea spectacolului si a bunei dispozitii si fericirea este atat de aproape. Oamenii se apropie prin dans, devin mai siguri pe ei si pe miscarile lor si tinuta lor de pe strada va fi impecabila.