Wednesday, 19 June, 2024

Sfaturi pentru a alege cea mai buna mobila


mobila baie

Atunci cand doresti sa alegi mobilierul pentru baie orice decizie trebuie sa fie bine cantarita. Daca vrei sa iti transformi casa intr-un loc primitor si interesant din punct de vedere estetic, chiar si pentru musafiri, este esential sa stii ce sa alegi si mai ales cum.

Baia este una dintre incaperile in care trebuie sa acorzi aceeasi atentie ca pentru oricare alt spatiu din casa. Pe langa faptul ca trebuie sa fie bine igienizat, spatiul trebuie sa aiba un aspect estetic deosebit, sa inspire, sa fie relaxant si confortabil. Atunci cand alegi mobila baie trebuie sa tii cont de o serie de reguli pentru a putea sa armonizezi intreg spatiul.

Cum sa alegi mobilierul pentru baie?

Pentru a fi sigur ca se potriveste mobila in spatiul disponibile este recomandat sa masori totul cu atentie. De asemenea, consulta pe site-ul magazinului sau intreaba de dimensiunile mobilierului dorit. Inca de la inceput trebuie sa stii cum urmeaza sa fie amplasat mobilierul si trebuie sa te decizi daca vei cumpara un set asortat sau vei achizitiona fiecare piesa separat. In comert vei putea sa gasesti seturi complete formate din masca de chiuveta, etajera suspendata, rafuri suplimentare sau etajera tip soldat. Daca ai o baie mica atunci nu are rost sa alegi o mobila baie care contine foarte multe corpuri sau accesorii intrucat vei reduce si mai mult din spatiul util. In aceasta situatie este mai bine sa cauti corpuri de mobile baie care se comercializeaza separat dar care se potrivesc stilistic intre ele. Astfel, poti sa le incorporezi treptat sau sa le achizitionezi in functie de cum iti imparti bugetul.mobila baie

Daca dimensiunile baii tale sunt foarte mici sau sunt situate la mansarda atunci este mai recomandat sa optezi pentru mobila baie la comanda pentru a economisi cat mai mult spatiul util. Pentru suprafetele extinse ai libertatea de a alege orice tip de mobilier iti doresti. In cazul spatiilor destinate publicului larg este posibil sa fie necesar sa optezi pentru mobila baie care sa fie special conceputa pentru spatiile publice, caz in care va trebui sa te rezumi la numai cateva corpuri suspendate si la o masca de chiuveta generoasa.

Materialele din care sunt fabricate corpurile de mobila baie sunt si ele importante intrucat trebuie sa fie rezistente la conditiile la care sunt expuse in baie. Mobila de baie moderna este disponibila in mai multe optiuni precum PAL, lemn, ceramica, piatra sau marmura, PVC, otel cromat etc.

O alta caracteristica importanta este stilul de mobilier ales. Nu este un capriciu sa iti mobilezi baia cu gust si sa iti doresti piese de calitate. Pentru a fi totul in armonie deplina este necesar sa respecti caracteristicile stilului ales incepand de la nuante pana la modelul mobilierului.

Provenienta corpurilor de mobila baie

Este foarte importanta si provenienta mobilei pentru baie. Ai trei optiuni majore: comanda personalizata, achizitionarea din magazine specializate sau achizitionarea second hand.

Fiecare dintre optiunile prezentate are avantajele si dezavantajele proprii. Persoanele care sunt in cautarea unui mobilier personalizat si unic pot sa apeleze la mobile baie la comanda unde pot sa aleaga materialele, componentele setului sau chiar design-ul.

Daca vrei sa achizitionezi piesele gata fabricate atunci ai la dispozitie numeroase showroom-uri si magazine online de unde se pot cumpara si sa beneficiezi de toate calitatile unui mobilier de calitate si durabil.