Saturday, 23 September, 2023

Bateria pentru cada – cum se alege?


In ceea ce priveste robinetele pentru cada, primul lucru de luat in considerare este tipul de instalare. Putem alege robinetele de baie montate pe perete sau le putem instala pe cada, verificand daca aceasta este proiectata pentru robinete de baie cu trei orificii sau doar cu o singura gaura. Odata verificata metoda de instalare, urmatorul pas este alegerea modelului pe care il preferati din punct de vedere estetic, dintre robinetele de baie clasice sau robinetele de baie moderne. Din punctul de vedere al functionalitatii, important este ca jetul de apa sa fie destul de puternic si ca inaltimea gurii sa fie adecvata si bine proportionata in raport cu dimensiunea cazii. Aceste informatii sunt valabile inclusiv pentru baterie cada freestanding https://www.goodbath.ro/produse/cada-freestanding.

Recent, au devenit din ce in ce mai populare robinetele de baie in cascada, in care gura de scurgere nu este tubulara, ci deschisa in partea de sus, sau direct inlocuita cu un element de disc concav. Apa curge prin el, creand un efect vizual curios, care poate fi imbunatatit si mai mult de luminile LED. Folosite in principal pentru bai si dusuri, in ultimii ani au fost dezvoltate tot mai multe robinete de baie de acest tip pentru chiuvete. O instalatie buna previne orice posibilitate de imprastiere a apei, dar, pe de alta parte, trebuie sa va confruntati cu posibila formare de calcar pe robinet.

Robinete pentru baie – pe care dintre ele sa alegeti

Daca va numarati printre norocosii care au spatiul necesar pentru a instala o cada de baie, in curand va trebui sa abordati si subiectul robinetelor. Regula de baza este de a opta pentru aceeasi colectie/serie ca si celelalte obiecte sanitare din baie. In cazul in care acest lucru nu este posibil, ar fi indicat sa se selecteze cel putin acelasi finisaj sau un stil cat mai asemanator. De fapt, este important ca produsele pe care le alegem pentru spatiul nostru domestic sa se integreze intotdeauna cu restul mediului din care fac parte.

  1. Seturi de perete

Cel mai frecvent tip de robinet de baie este cel montat pe perete, adica cu doua racorduri conectate la conductele de apa calda si rece. Acest set de baie are, de obicei, un mixer cu o singura maneta, adica cu o singura maneta pentru reglarea jetului de apa, sau doua butoane care furnizeaza fiecare apa calda si rece; furtunul si dusul de mana sunt separate.

  1. Seturi care se aplica pe cada de baie

O cada de baie clasica incorporata nu este intotdeauna o chestiune banala, mai ales daca alegeti sa instalati robinetul pe marginea cazii. In acest caz, robinetul trebuie montat astfel incat sa iasa in afara de marginea baii, iar dusul de mana este intotdeauna detasabil.

  1. Seturi care se aplica pe podea

Solutia cu bateria de cada cu coloana de podea este utilizata atunci cand cada de baie este independenta si este amplasata in centrul baii sau cel putin departe de perete. Realizat cu o tija in care este amplasat robinetul, acesta este, de asemenea, echipat cu un dus de mana flexibil integrat. Instalatiile trebuie sa fie pregatite in timpul fazei de renovare in alte pozitii decat cele standard: cazile de baie independente necesita o scurgere in podea.