Thursday, 18 July, 2024

Conex Clean: Cererile de dezinfectii s-au triplat, dar dezinfectant se gaseste foarte greu pe piata


In ultima perioada stirile despre Coronavirus au acaparat toata atentia. Fie ca e vorba de rafturile goale din magazine sau despre romanii care nu iau in serios restrictiile impuse de autoritati, un lucru e cert – acest subiect va ramane in atentia tuturor o perioada lunga de timp.

Unele companii le-au permis angajatilor sa lucreze de acasa, insa unii angajati sunt nevoiti sa mearga in fiecare zi la locul de munca. Pentru siguranta si sanatatea acestora si pentru a stopa raspandirea virusilor, este nevoie de o dezinfectie periodica atat a spatiilor publice cat si a locurilor in care angajatii isi desfasoara activitatea. Dezinfectia trebuie sa se realizeze periodic si in spitale, insitutii publice sau in mijloace de transport in comun atunci cand exista un pericol de contaminare ridicat, cum este cel de fata.

 

Dezinfectia presupune folosirea unor produse profesionale care ajuta la combaterea si distrugerea virusurilor, fiind redus astfel riscul de imbolnavire. Dezinfectia se poate realiza prin mijloace fizice, caldura, raze ultraviolete (desi nu este dovedint 100%), dar cea prin mijloace chimice reprezinta cea mai sigura solutie. Insa gasirea dezinfectantilor profesionali a devenit o problema majora. Cei de la firma de curatenie Conex Clean din Bucuresti s-au confruntat cu aceasta situatie. Iata ce au afirmat:

 

De la izbucnirea acestei pandemii cererea pentru dezinfectii a crescut cu peste 300%. Primim foarte multe cereri de la birouri foarte mari, cu peste 1.000 de angajati, de la call-centere, institutii de stat si asociatii de proprietari. Problema lipsei de dezinfectanti profesionali si comerciali a aparut inainte de declararea starii de urgenta in tara. Inca de la inceputul lunii martie am cautat dezinfectanti profesionali in reteaua noastra de furnizori, dar nu am mai gasit, asa ca am mers in magazine si am luat ultimele trei sticle de Igienol de pe un raft din Dedeman.

            Dupa cateva zile am reusit sa gasim dezinfectanti profesionali la unul dintre furnizorii nostri si am cumparat 500 de litri, sperand ca ne vor ajunge 2-3 luni.

 

In continuare dezinfectantii se gasesc foarte greu in piata. Am inteles ca sunt probleme pe lantul de aprovizionatre. Unii nu au materie prima, un producator ne-a spus ca nu are recipiente in care sa le puna! Am fost sunati de mai multi clienti, cunostinte, chiar de un cabinet stomatologic sa ne intrebe de unde ar putea sa cumpere dezinfectant deoarece nu mai gaseau. Ne-am gandit sa ii ajutam, asa ca le-am dat din stocul nostru.

Evolutia imbolnavirilor din Romania este foarte asemanatoare cu cea din Italia si  Spania, ceea ce va face sa creasca si mai mult numarul de cereri de dezinfectie si curatenie generala detaliata (deep cleaning). 

            Chiar daca numarul comenzilor au crescut simtitor si suntem la capacitate maxima, incercam sa venim in sprijinul tuturor celor care ne solicita ajutorul!Datele noastre de contact le gasiti pe site-ul firmadecuratenie.srl