Saturday, 20 July, 2024

Cum contribuie polish-ul auto la protectia si stralucirea autoturismului?


ceara auto

Exista numerosi factori externi care pot aduce prejudicii importante caroseriei si vopselei autoturismului odata cu trecerea timpului. Chiar si atunci cand autoturismul este parcat in garaj pentru un plus de protectie, exista numeroase drumuri pe care le facem si situatii in care lasam masina parcata in aer liber. Factori externi precum precipitatiile sub forma de ploaie, temperaturile extreme, gheata care se formeaza in lunile de iarna, numeroasele particule de nisip si de praf din atmosfera sau grindina pot sa produca daune la nivelul caroseriei sau vopselei autoturismului. Pentru a proteja autoturismul si pentru a reda stralucirea vopselei se poate opta pentru procesul de polishare.

Intretinerea exteriorului autoturismului prin polishare

Procedeul prin care intreg exteriorul autoturismului este intretinut pentru un plus de protectie si pentru un plus de stralucire din punct de vedere estetic se numeste polish auto. Foarte multi soferi considera ca polisharea autoturismului se face dupa preferinta fiecaruia si cu solutiile avute la indemana. Insa trebuie spus ca polish-ul auto trebuie sa fie efectuat respectand anumiti pasi si folosind produse special destinate acestui proces de intretinere a autoturismului. In caz contrar exista riscul de a aduce prejudicii majore exteriorului autoturismului.

Prin urmare, pentru procesul de polishare a autoturismului ai nevoie in primul rand de indepartarea tuturor corpurilor straine care s-au depus in timp peste vopseaua autoturismului cu ajutorul aplicarii unor solutii destinate pentru acest procedeu. Rezultatul este o suprafata perfect neteda. Urmeaza apoi realizarea polish-ului auto propriu-zis prin eliminarea sau reducerea micilor defecte si imperfectiuni care se regasesc la nivelul vopselei ca si consecinta a zgarieturilor de mici dimensiuni.

 

laveta microfibre

Derularea procesului de polishare auto

Foarte multi soferi opteaza pentru polish auto tocmai datorita faptului ca acest procedeu de a proteja autoturismul si de a oferi o stralucire noua vopselei este mai ieftin comparativ cu revopsirea autoturismului.

 

Procesul de polishare auto poate fi efectuat de fiecare sofer in parte atat timp cat are la indemana anumite elemente pentru a desfasura acest proces. Pentru a realiza pe cont propriu polisharea autoturismului ai nevoie in primul rand de pasta profesionala pentru polishat, iar mai apoi de un smilgher foarte fin, de banda tip scoci din hartie, de bureti moi pentru polish, de o laveta microfibre si nu in ultimul rand de o masina de polishat profesionala. Odata ce ai toate acestea poti trece la treaba astfel incat sa redai o stralucire noua vopselei autoturismului si un plus de protectie exteriorului acestuia.

 

Pe de alta parte exista inclusiv posibilitatea de a opta pentru serviciile unui firme profesioniste care ofera servicii de detailing auto, servicii intre care se regaseste si polish-ul auto. In cazul in care apelezi la o astfel de firma nu mai este nevoie sa achizitionezi cele necesare pentru polisharea autoturismului, dar pe de alta parte vei avea costuri cu pasta de polish si cu mana de lucru. Insa daca consideri ca polisharea auto realizata de o echipa de profesionisti este mai eficienta comparativ cu cea pe care ai face-o pe cont propriu, atunci este recomandat sa lasi aceasta sarcina in seama profesionistilor.