Saturday, 02 March, 2024

Cum sa maximizezi potentialul baii tale?


Cum sa alegi dimensiunea si modelul de gresie si faianta pentru casa ta?

Indiferent daca ai o bucatarie mica sau o baie de dimensiunea unei cutii de chibrite, aplicand trucurile potrivite vei putea sa oferi senzatia unui spatiu mai mare si mai luminos. Cand vine vorba despre creearea unei astfel de iluzii, tot ceea ce conteaza este sa alegi corect elementele care sa compuna design-ul spatiului respectiv. Printre acestea se numara si tipul de gresie si faianta alese pentru a completa design-ul.

 

Cum sa maximizezi potentialul baii tale?

 

In ziua de astazi sunt disponibile numeroase modele de faianta pentru baie din care sa alegi iar formele clasice nu mai sunt de mult singura optiune. Placile de dimensiuni mari au devenit foarte populare si, implicit alegerea principala atunci cand vine vorba despre amenajarea unei bai ca la carte.

Aceste modele de placi de gresie si faianta de dimensiuni mari creeaza iluzia ca spatiul este mai mare. Acest lucru este posibil datorita liniilor de chit mai putine de pe suprafata spatiului pe care au fost montate. Placile mici de gresie si faianta nu sunt o idee buna pentru spatiile reduse ca dimensiune. Cu cat sunt mai multe rosturi de chit cu atat este mai aglomerat design-ul.

De asemenea, este important sa alegi niste placi de gresie si faianta care sa fie in culori cat mai deschise. Aceste nuante vor lumina spatiul si vor crea un design placut. Un alt aspect important este sa folosesti o culoare perfect compatibila cu rosturile de chit.

Conteaza foarte mult si modul in care vei supune placile de gresie si faianta. Nu este neaparat necesar sa le montezi in forma clasica intrucat poti sa creezi diferite modele care sa ofere baii tale un aspect interesant. Totusi, pentru a evita incarcarea spatiului este recomandat sa folosesti un design cat mai simplu. Un alt aspect important este sa nu folosesti modele orizontale sau verticale daca spatiul este foarte mic. Aseaza placile de faianta dreptunghiulare vertical pe lungimea camerei pentru a pacali mai mult ochiul si sa se creeze senzatia unui spatiu mai mare. Aceasta este o tehnica excelenta care poate sa fie aplicata in baile de dimensiuni mici, incaperile de utilitati si in caile de acces fara a oferi senzatia de sufocare atunci cand iti petreci mai mult timp in incaperea respectiva.

Creeaza o baie mai spatioasa si cu ajutorul luminii

Pentru a maximiza potentialul unui spatiu este necesar ca mai intai sa se ia in considerare caracteristicile spatiului respectiv. Astfel, vei putea sti ce tip de gresie si faianta sa alegi. In plus, poti sa maximizezi potentialul unui spatiu cu ajutorul luminii. Daca baia ta nu beneficiaza de lumina naturala atunci trebuie sa te asiguri ca folosesti corpuri de iluminat puternice. In plus, poti sa optezi pentru gresie si faianta lucioasa care sa maximizeze lumina din baie.

Folosind aceste mici trucuri pentru baia ta vei putea sa beneficiezi de un spatiu mai marit din punct de vedere vizual iar design-ul nu va mai parea atat de incarcat. Alege modele de gresie si faianta potrivite pentru baia ta si aplica aceste cateva trucuri iar in scurt timp vei vedea ca spatiul pare mai aerisit si mai placut pentru a-ti petrece timpul.