Wednesday, 12 June, 2024

Unguent pentru hemoroizi, tratamentul ideal pentru cazurile ușoare sau moderate


hemoroizii, cauze, simptome, remedii, tratament, unguent si crema

Unguentul pentru hemoroizi este o altă metodă de tratament pentru această afecțiune. Recomandat de majoritatea medicilor de specialitate, unguentul este foarte des confundat cu crema pentru hemoroizi.

Unguentul pentru hemoroizi este indicat pentru tratamentul cazurilor ușoare sau moderate de hemoroizi, în cazul acestora nefiind nevoie de intervenții agresive, invazive așa cum este operația.

Spre deosebire de creme, unguentele pentru hemoroizi nu pot fi folosite decât o perioadă limitată de timp conform cu indicațiile medicilor. Majoritatea unguentelor pentru hemoroizi conțin substanțe active care pot include vaselină sau oxid de zinc, lidocaină și epinefrină.

Unguentele pentru hemoroizi care conțin steroizi nu trebuie utilizate mai mult de 14 zile deoarece pot cauza subțierea pielii din zona afectată. Dacă efectele nu apar atunci trebuie luată în calcul o altă variantă de tratament pentru hemoroizi. Astfel, dacă simptomele nu cedează rapid tratamentul cu unguent va înceta și medicul va recomanda un examen proctologic.

La fel ca în cazul cremei, un tratament 100% naturist și o optiune eficienta este alegerea unui unguent hemoroizi care funcționează si în cazul sângerărilor și a fisurilor anale. Principalele calități ale unguentului pentru hemoroizi sunt: proprietățile lubrifiante, hidratante și de calmarea a congestiei locale. Atenuarea disconfortului local și accelerarea procesului de reepitelizare care va favoriza refacerea rapidă a mucoasei, sunt alte acțiuni importante ale unguentelor de acest gen.

Nu se cunosc interacțiuni între unguentele pentru hemoroizi și alte medicamente. Totuși, anumite unguente pentru hemoroizi nu trebuie folosite dacă persoana este alergică la hidrocortizon, tetraciclină, benzocaină sau dacă are infecții ano-rectale bacteriene tuberculoase, virale sau fungice.

Deasemenea pe perioada tratamentului cu unguent nu există interdicții referitoare la anumite alimente sau băuturi. Cu precizarea că pentru un rezultat eficient al tratamentului pentru hemoroizi, este indicată o dietă alimentară bogată în fibre.

Anumite unguente pentru hemoroizi fac parte din categoria remediilor naturiste și pot fi preparate și acasă. Iată două exemple, simple și eficiente, care sunt la îndemâna oricui:

  1. Sunt necesare 50 de grame de propolis brut care se pun în 50 de mililitri de alcool de 87 de grade și se lasă timp de câteva zile pentru a se dizolva. După ce se obține o pastă moale, se amestecă cu sucul obținut de la câteva frunze de aloe trecute printr-un mixer și cu alifie de tătăneasă care poate fi cumpărată de la orice magazin plafar. Zilnic, după efectuarea igienei, unguentul se aplică în zona afectată, dimineața și seara, pentru o perioadă de două săptămâni.
  1. Un alt unguent pentru hemoroizi care poate fi preparat la domiciliu este cel pe bază de castane sălbatice. Se zdrobește miezul a patru castane uscate și se amestecă împreună cu 150 de grame de untură. Amestecul se pune pe foc mic timp de 20 de minute până când se va transforma într-o pastă. După ce se răcește, unguentul proaspăt format se va ține la frigider. Timp de o săptămână, seara după ce se face igiena, zona afectată de hemoroizi trebuie tamponată cu ceai de mușețel sau coada-șoricelului și apoi se va aplica un strat din unguentul de castane sălbatice.

Dacă suferi de hemoroizi și vrei sa aflii toate informațiile necesare despre aceasta afectiune patologica, despre tratamente dar și preventia prin imbunatatirea stilului de viața citește MondoNews.ro