Monday, 25 September, 2023

Alege tratamentele cosmetice potrivite tipului tau de piele


Antica Hair Studio

Prezentare generala epilare definitiva cu laser

Epilarea cu laser este o procedura care foloseste un fascicul concentrat de lumina (laser) pentru a indeparta parul nedorit. In timpul epilarii cu laser, un laser emite o lumina care este absorbita de pigmentul (melanina) din par. Energia luminii este transformata in caldura, ceea ce dauneaza sacilor in forma de tub din piele (foliculii de par) care produc fire de par. Aceasta deteriorare inhiba sau intarzie cresterea viitoare a parului.

Desi epilarea cu laser intarzie in mod eficient cresterea parului pentru perioade indelungate, de obicei nu are ca rezultat indepartarea definitiva a parului. Pentru indepartarea initiala a parului, sunt necesare mai multe tratamente de indepartare a laserului si ar putea fi necesare si tratamente de intretinere. Epilarea cu laser este cea mai eficienta pentru persoanele care au pielea deschisa la culoare si parul inchis la culoare.

Avantajele si dezavantajele epilarii definitive cu laser

Epilarea cu laser este utilizata pentru a reduce parul nedorit. Locurile comune de tratament includ picioarele, axile, buza superioara, barbia si linia bikinilor. Cu toate acestea, este posibil sa tratati parul nedorit in aproape orice zona, cu exceptia genelor, sprancenelor sau a zonei inconjuratoare.

Culoarea parului si tipul pielii influenteaza succesul epilarii cu laser. Principiul de baza este ca pigmentul parului ar trebui sa absoarba lumina. Laserul ar trebui sa deterioreze numai foliculul de par evitand in acelasi timp deteriorarea pielii. Prin urmare, un contrast intre culoarea parului si culoarea pielii – parul inchis la culoare si pielea deschisa la culoare – duce la cele mai bune rezultate.

Riscul de deteriorare a pielii este mai mare atunci cand exista un contrast mic intre par si culoarea pielii, dar progresele tehnologiei cu laser au facut ca indepartarea parului laser sa fie o optiune pentru persoanele care au pielea mai inchisa la culoare. Epilarea cu laser este mai putin eficienta pentru culorile care nu absorb bine lumina: gri, rosu, blond si alb. Cu toate acestea, optiunile de tratament cu laser pentru parul deschis la culoare continua sa fie dezvoltate.

Reactiire adverse care pot sa apara in cazul unei epilari definitive cu laser variaza in functie de tipul pielii, culoarea parului, planul de tratament si respectarea ingrijirilor pre-tratament si post-tratament. Cele mai frecvente efecte secundare ale epilarii cu laser includ:

  • Iritatie pielei.

Este posibil disconfortul temporar, roseata si umflarea dupa epilarea cu laser. Orice semne si simptome dispar de obicei in cateva ore.

  • Schimbari de pigment

Epilarea cu laser ar putea intuneca sau inrosi pielea afectata, de obicei temporar. Lumina pielii ii afecteaza in primul rand pe cei care nu evita expunerea la soare inainte sau dupa tratament si cei care au pielea mai inchisa.

  • Rareori, epilarea cu laser poate provoca aparitia basicilor, cruste, cicatrici sau alte modificari ale texturii pielii. Alte reactii adverse rare includ ingrasarea parului tratat sau cresterea excesiva a parului in jurul zonelor tratate, in special pe pielea mai inchisa. Epilarea cu laser nu este recomandata pentru pleoape, sprancene sau zonele inconjuratoare, din cauza posibilitatii de ranire severa a ochilor.

In general, se recoamanda realizarea la un salon de cosmetica, cum ar fi Antica Salon.

Detalii de contact Antica Hair Studio

Strada Popa Savu, nr.77, Apt. 1, int. 01

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

Bucuresti 011432

Telefon: 0766 277 276

Rezervari: anticastudio.ro

Localizeaza pe harta: Directions Antica Hair Studio