Wednesday, 12 June, 2024

Ce implica arta de a oferi flori si care sunt florile preferate?


okflora

Stiai ca arta de a oferi flori este inclusa si in arta seductiei? Aceasta arta a seductiei are numeroase puncte comune cu arta razboiului deoarece ambele se refera la dorinta de a descoperi teritorii si lucruri noi. Florile sunt cel mai mare atu al seductiei si se spune ca in absenta lor nu se poate vorbi despre un plan configurat corect. De aceea, a aparut arta de a oferi flori, care se bazeaza pe eticheta specifica si pe mai multe aspecte importante. Atunci cand intrii intr-o florarie, cu siguranta iti doresti sa oferi cele mai frumoase si interesante flori, drept pentru care te gandesti la ceea ce vei transmite cu ele, acesta fiind momentul in care arta de a oferi flori isi face simtita prezenta.

De cand exista obiceiul de a oferi flori?

Daca acum ai la dispozitie inclusiv buchete de flori online, in trecut florile nu erau la fel de accesibile. Obiceiurile au variat mult de-a lungul timpului, dar motivul pentru care sunt oferite flori a ramas similar. Florile au scopul de a transmite sentimente prin simbolistica lor pentru a obtine apropiere. Cavalerii ofereau florile in semn de apreciere si pentru a isi transmite intentiile.

La final de secol XIX, buchetele de flori au inceput sa contina si mesaje secrete, care erau analizate si decoperite, apoi discutate de catre doamne. Secretul nu era reprezentat de cuvinte ci si de modul in care florile erau alese, de culori si de dimensiuni.

In prezent, obiceiul s-a diluat, insa fiecare persoana a oferit cel putin o data un buchet de trandafiri rosii, pentru diverse ocazii. Acum gestul de a da flori este considerat in numeroase cazuri cliseu. Din cauza lipstei timpului si pentru ca tehnologia este tot mai prezenta in viata noastra, iar apropierea se face mai usor, florile nu mai sunt la fel de apreciate iar pragmatismul a luat locul romantismului, ceea ce nu poate fi decat ingrijorator.

Florile au toate un simbol pe care daca reusim sa il invatam, vom putea transmite in cel mai original mod mesajele dorite. Fiecare floare are o expresie, unele dintre ele fiind delicate in timp ce altele sunt mandre, unele transmit pasiune in timp ce altele sunt jucause si colorate. Fiecare nuanta, fiecare culoare si fiecare forma transmit intensitati si sentimente. Combinatiile de flori transmit un mesaj. Tocmai de aceea ideea de a oferi flori este asociata cu arta, pentru ca buchetele si aranjamentele trebuie sa fie alese corect si sa se combine perfect pentru a transmite mesajul dorit. Momentul pe care il alegi pentru a trimite flori poate scoate in evidenta mesajele transmite, in timp ce un biletel delicat poate contine si mesaj scris.

A trimite flori persoanelor dragi inseamna ca trimiti sentimente, ceea ce este foarte important. Ele pot fi atat de natura personala cat si de natura profesionala si vei reusi cu ajutorul florilor sa comunici mai mult in plan sentimental decat in plan rational, dar pentru asta va trebui sa cumperi flori si aranjamente obtinute de floristi cu experienta, cum sunt cele de pe OKFlora.