Saturday, 13 April, 2024

Viziere de protectie – cateva sfaturi din partea expertilor


In timpul acesta multi experti au venit in ajutorul celor din linia intai pentru a ii proteja in lupta cu epidemia de coronavirus. Medicii au fost cei mai expusi acestor pandemii, acestia din urma incercand sa videce cat mai multe persoane aflate sub terapii. Mastiile si vizierele de protectie au fost un necesar obligatoriu pentru acestia medici, ei fiind nevoiti sa le poarte. De asemenea, oamenii normali au inceput sa ia exemplul medicilor, comandand diverse tipuri de viziere de protectie pentru a se proteja in spatiile publice.

Scuturile (sau vizierele de protectie) pentru față oferă o protecție mai eficientă împotriva noului coronavirus decât măștile;și ar trebui să fie purtate de public ori de câte ori pleacă de acasă”,potrivit medicului și epidemiologului american Michael Edmond.Optiunea pentru viziere a fost deja adoptata de multe spitale din intreaga lume in lupta impotriva noului coronavirus dar si de civili in actiunile zinice.Expunerea este diminuata semnificativ o data cu folosirea vizierei cu sau fara masca,afirma expertii din domeniu.

 

“Fiecare persoană ar trebui să aibă un scut de față “, spune epidemiologul Michael Edmond. El consideră că dispozitivele simple sunt mai eficiente decât măștile pentru protejarea ochilor, nasului și gurii de infecția cu noul coronavirus. Materialul din care sunt confectionate este incasabil, facanu-l rezistent la socuri sau trepidatii si de asemenea lungindu-i viata, la sfarsit de zi devine o investitie buna, atat pentru tine cat si pentru familia ta.

 

Am trimis un mail catre cei de la Medikal Boutique pentru a afla mai multe detalii legate despre cererea vizierelor de protectie. Acestia ne-au raspuns “La fiecare 5 viziere, doua viziere de protectie plecau gratuit spre medicii romani din tara. Au fost cazuri in care ne sunau pentru a ne intreba cat costa si cat de repede pot sosi aceste viziere pentru ca ei nu au, iar spitalul acestora a devenit un spital tip COVID. Ne-am oferit sa le trimitem gratuit fara stiind cat de implicati sunt acestia din urma. Speram ca am reusit sa punem si noi o caramida la aceste actiuni ce au ca masura, protectia celor din prima linie”

Pe Medikal Boutique am gasit mai multe tipuri de viziere de protectie. Pretul lor pornesc de la 14,99 lei si au inclusiv pentru juniori. De asemenea, acestia din urma ofera si alte produse menite in a proteja persoanele ce se expun catre aceasta infectie.

“Avem combinezoane din material netesut, impermeabile, manusi din nitril si dezinfectanti biocizi. De asemenea panourile plexiglas sunt la moda pentru toti cei ce doresc sa aiba o protectie in plus la tejghea”

 

De la inceputul pandemiei, in Romania s-au inregistrat peste 17000 de cazuri, cu aproape 9000 de pacienti vindecati si peste 1100 de morti fiind pe locul 34 in lume, primul loc fiind USA cu peste 1,500,000 de cetateni infectati, peste 91000 de decese. China coborand pe locul 13 cu peste 82000 de decese si 4500 de decese. Peste 100 de cercetatori lucreaza la un vaccin impotriva COVID19,insa, din pacate, nimeni nu poate oferi o solutie imediata.