Saturday, 20 July, 2024

Sfaturi importante pentru dieta pisicilor


Atenția la dieta animalului dvs. de companie vă va asigura ca acesta va trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă. Alimentația sănătoasă vă ajută să economisiți mulți bani și vă ferește animalul de diferite boli și complicații. Cu următoarele 5 sfaturi, puteți îmbunătăți sănătatea pisicii dvs.

1.    Asigurați-vă că pisica este hidratată

De obicei pisicile nu se hidratează suficient singure, însă o fântână de apă o poate încuraja să bea mai multă apă. Acestea preferă apa în mișcare și curată. De asemenea hrana umedă contribuie la o hidratare sănătoasă. Dacă urmați o dietă bazată pe hrană umedă, oferiți-i-o la temperatura camerei, pentru un gust mai bun. Hrana umedă se strică repede, așa că nu lăsați ambalajul deschis mai mult de 24h.

2.    Trecerea de la o alimentație la alta se face treptat

Orice modificare bruscă a dietei poate provoca tulburări de stomac și diaree. Medicul veterinar vă poate ajuta să treceți în siguranță la un alt meniu al pisicii dvs.
O dietă bazată pe hrană uscată este ușor de abordat, deoarece este mai puțin costisitoare și aceasta se strică mult mai greu. De asemenea, ajută la înlăturarea plăcii bacteriene din gura animăluțului dvs., deoarece necesită mai mult efort pentru a o mesteca.

3.    Ai grijă la greutatea animalului tău

Obezitatea vă afectează pisica în mai multe moduri, inclusiv crește riscul de cancer, diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială, boli articulare și multe altele. Dacă nu reușiți să ajungeți la o greutate optimă pentru animăluțul dvs., puteți apela la un medic veterinar care să vă sfătuiască.

4.    Cantitatea și frecvența hrănirii

Pisicile sunt animale carnivore, iar în sălbăticie ele vânează de multe ori pe zi pentru a se menține sănătoase. Este important să le păstrăm obiceiurile acestea, asigurându-le mese mici și frecvente. Cantitatea de hrană depinde de vârsta și mărimea animalului tău, dar și de activitățile sale zilnice.

5.    Atenție la alimente

Dacă decideți să îi preparați singuri mâncare pisicii dvs., ar trebui să discutați cu medicul veterinar înainte, pentru a-i oferi o dietă echilibrată. Hrana umedă sau uscată pe care o cumpărați din comerț are formule care conțin toate substanțele nutritive esențiale pentru pisica dvs. Asigurați-vă și că știți să citiți etichetele alimentelor pentru pisici și că aceasta este corect certificată. Dacă, totuși, nu doriți să îi oferiți mâncare din comerț, consultați un medic veterinar pentru a-i recomanda pisicii dvs. vitamine sau suplimente. Probabilitatea ca mâncarea pregătită de dumneavoastră să acopere toate nevoile pisicii dvs. este mică.

Cu toții dorim să avem grijă de animalele noastre în cel mai bun fel cu putință. Urmând aceste sfaturi simple, cu siguranță veți menține o dietă sănătoasă pentru pisica dvs.
De asemenea, pentru a vă ajuta sa mențineți o astfel de alimentație, noi vă recomandăm hrana uscată și solidă oferită de BonaCibo. Veți găsi printre produsele lor alimentele cele mai potrivite pentru pisica dvs. Acestea conțin formule studiate si echilibrate de ingrediente, pentru a-i oferi toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru o viață sănătoasă.