Wednesday, 12 June, 2024

Alege un banc de lucru perfect pentru activitatea ta! Iata cum!


banc-de-lucru

Bancul de lucru este o piesa de mobilier absolut necesara in orice atelier sau spatiu de lucru in care se folosesc diferite unelte pentru manufactura sau reparatii. Fiindca diferitele activitati implica si nevoi aparte, pe piata exista o multitudine de tipuri si modele de banc de lucru adaptate fiecarei situatii in parte, iar diferentele incep de la dimensiuni si inaltime pana la dotari suplimentare si rezistenta a blatului de lucru.

Un banc de lucru ales corect va oferi celor care practica lucrul manual sau utilizeaza diferite instrumente o suprafata plana si stabila, cat si spatiu de depozitare la indemana pentru toate aparatele, uneltele si materialele necesare lucrarii pe care o fac.

Catalogul marelui distribuitor de birotica si papetarie Viamond.ro cuprinde o gama larga de modele, iar piesele de mobilier din oferta vor avea forme, dimensiuni si optiuni suplimentare care vor acoperi fiecare activitate de acest tip.

Caracteristici functionale

In functie de natura muncii tale, poti alege un banc de lucru simplu, cu suprafata plana, sau unul specializat, cu zone functionale aparte si un design care il transforma intr-o unealta in sine. Bineinteles, dimensiunea pe care o alegi va depinde de spatiul pe care il ai la dispozitie in atelier, de dimensiunile uneltelor pe care le folosesti si de natura lucrarilor pe care le faci.

Un ceasornicar sau un bijutier va fi deservit cel mai bine de un banc de lucru de mici dimensiuni, insa un tamplar va alege, in mod cert, o piesa mult mai mare de acest gen. Pe langa dimensiuni, care ar fi detaliile ce diferentiaza modelele disponibile si cum influenteaza acestea eficienta activitatii zilnice?

– Inaltimea este un detaliu foarte important, motiv pentru care prima intrebare este daca iti desfasori activitatea in picioare sau stand pe scaun. In functie de raspuns, vei determina si inaltimea ideala a suprafetei pe care lucrezi.

– Atunci cand activitatea de zi cu zi implica folosirea unui instrumentar divers, un mare atu al bancului de lucru va fi sa iti puna la dispozitie spatiu de depozitare pentru unelte, aparate si materiale de lucru. Pe langa depozitare, lucrul cu instrumente de precizie presupune si fixarea lor de blat, asadar verifica sistemul de prindere oferit!

– In functie de uneltele folosite si obiectele cu care lucrezi, materialul de fabricatie va fi diferit. Astfel, exista foarte multe modele din metal, din lemn sau din plastic cu proprietati speciale, precum si modele cu zone fabricate din materiale diferite.

– Siguranta la locul de munca este unul dintre cele mai importante detalii. Tocmai de aceea, pe langa stabilitate si rezistenta, un banc de lucru cu adevarat de calitate trebuie sa corespunda standardelor de fabricatie ISO 9001:2000 si sa fie acreditat de catre organismele internationale. Pentru a elimina din start orice risc, alege un model care a beneficiat de un proces de vopsire electrostatica, prin pulverizare.

Viamond iti pune la dispozitie o gama foarte diversificata de bancuri de lucru, printre care si modele simple, cu un sertar sau mai multe. Astfel, in cazul in care folosesti unelte inalte sau de dimensiuni atipice, poti opta pentru un model cu sertar si dulapior. In aceeasi categorie de produse vei descoperi si numeroase modele de carucioare pentru scule, foarte utile in multe domenii de activitate si medii de lucru.