Saturday, 02 March, 2024

Care sunt avantajele unui program de facturare online


Un program de facturare este un soft prin intermediul caruia un utilizator reuseste sa emita documente precum: facturi fiscale, facturi proforme, facturi storno, chitante, avize de insotire a marfii s.a. Programele de facturare cunoscute si sub denumirea de soft-uri de facturare pot fi de doua feluri: online si offline. Cele offline prespun instalarea unui program in calculatorul personal, pe acela pe care il vei folosi pentru a emite facturi. Programele de facturare online presupun sa ai la dispozitie un calculator conectat la internet.

Avantaje ale acestui tip de programe de facturare gratuite sau nu, sunt:

– ai posibilitate de utilizare a programului cu toate informatiile stocate de pe orice calculator. Probabil cel mai important avantaj intr-un astfel de program de facturare este acela ca poti sa accesezi informatiile pe care le-ai salvat din orice loc. Acest lucru iti permite sa emiti o factura atat la sediul firmei tale cat si la sediul firmei unui client sau oriunde in alta parte, atunci cand ai nevoie.

– ai posibilitatea de emitere a facturilor oricand ai nevoie. Nu depinzi de nimic atunci cand folosesti propriul program de facturare, online. Aceasta inseamna ca ai posibilitatea sa emiti facturi la orice ora, chiar si din varful patului, daca situatia o cere.

– se fac salvari automate la fiecare 60 de minute. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa iti faci probleme pentru problemele care tin de salvarea datelor. Mai mult decat atat, pentru ca ai posibilitatea de salvare online, nu trebuie sa iti mai faci probleme ca ai putea pierde datele in momentul in care unul dintre calculatoarele din firma se strica.

– alte avantaje pe care ai putea sa le gasesti la astfel de programe de facturare se refera la faptul ca poti emite facturi intr-un mod destul de simplu, rapid, cu posibilitate de corectare a facturilor si chitantelor emise. posibilitatile de urmarire a activitatilor efectuate in sistem sunt foarte utile in eventualitatea in care programul de facturare este folosit de mai multe persoane, astfel incat se poate tine o evidenta destul de riguroasa a aceea ce se intampla in programul de facturare.

Astfel ca, in momentul in care te decizi sa apelezi la un program de facturare bun, primul pas pe care il ai de facut este sa te documentezi putin asupra functiilor pe care acesta ti le poate oferi si in acelasi timp, sa incerci sa estimezi cat de repede vei putea reusi sa “te intelegi” cu programul, astfel incat sa iti fie cat mai usor sa te adaptezi si sa il poti folosi rapid in orice moment.