Saturday, 23 September, 2023

Ce sa verifici la un program de facturare gratuit


Programele de facturare sunt din ce in ce mai utilizate pentru ca au o serie de avantaje destul de imporante, care te ajuta in primul sa salvezi foarte mult timp, dar in acelasi timp si foarte mult spatiu, deoarece prin intermediul unui soft de facturare este foarte simplu sa stochezi acte precum facturi fiscale sau chitante pe calcultator sau pe un server, online.

Pentru ca au inceput sa se dezvolte destul de mult, programele de facturare au devenit din ce in ce mai diversificate, ceea ce inseamna ca exista un spectru destul de larg in ceea ce priveste astfel de programe, Tocmai pentru ca sunt atat de multe, sunt dezvoltatori de astfel de programe exista pe net programe de facturare gratuite. Unele care pot fi descarcate in calculatorul personal, altele care pot fi utilizate direct pe internet, prin intermediul unui browser obisnuit, tot ce ai nevoie este un calculator conectat la internet. Cel mai important avantaj la soft de facturi online este ca poti sa acces de oriunde ai nevoie, avand la dispozitie programul in exact varianta in care l-ai lasat ultima data cand te-ai logat. Daca esti o persoana care are nevoie sa poata emite facturi in mai mult de un loc, de pe orice calculator, atunci un soft de facturare online ar putea fi cea mai buna varianta.

Inainte de a ramane la un anumit program de facturare, cel mai bine este sa incerci sa testezi mai multe, astfel incat sa iti poti da seama care este cel mai potrivit pentru tine, tinand cont pe de o parte de ceea ce are nevoie firma ta dar in acelasi timp si de cat de bine te “intelegi” cu programul, cat de intuitiv este si cat de simplu reusesti sa faci tot ceea ce ai nevoie intr-un timp cat mai scurt.

Pentru a-ti fi cat mai usor inca de la inceput, cea mai buna metoda este sa incepi o cautare amanuntita in ceea ce priveste programele de facturare. Lucrurile pe care le vei avea de verificat din momentul in care optezi pentru un program de facturare gratuit sunt:

1. Cat de simplu este de utilizat

Pentru orice program de facturare ai de verificat in primul rand cat de user-friendly este acesta. Acest lucru implica rabdare, pentru a testa programul si a vedea ulterior in cat timp poti efectua anumite operatiuni cu ajutorul programului de facturare.

2. Care sunt limitele pe care ti le impune sistemul (perioada de utilizare si functionalitati)

In ceea ce priveste un program de facturare gratuit, trebuie sa ai in vedere care sunt limitele lui. De cele mai multe ori, dezvoltatorului programului are mai multe versiuni pentru acelasi program de facturare, cel gratuit avand optiuni destul de restranse. Inainte sa te decizi asupra unui anumit program de facturare vezi care sunt restrictiile acestuia si daca acestea sunt convenabile pentru firma ta.

3. Ce tip de program de facturare este (soft de instalat in calculator program online)

Un al treilea lucru destul de important pentru ceea ce inseamna program de facturare este daca acesta va fi sub forma unui soft instalat in calculator sau este un program pe care il poti accesa online. Avantajul in a avea un program pe care sa il poti accesa online este ca poti emite facturi si chitante, precum si verifica situatia firmei in orice moment, de pe orice calculator ori alt dispozitiv conectat la internet.