Wednesday, 19 June, 2024

Cum să avem grijă de părinții noștri în vârstă


Aboscare

Pe măsură ce părinții noștri îmbătrânesc, ne confruntăm cu noi responsabilități de a avea grijă de ei. Deși poate fi dificil să știi de unde să începi, aceste sfaturi pot ajuta la ușurarea procesului.

Începeți prin a crea o listă cu ceea ce părinții voștri au nevoie și își doresc. Aceasta poate include totul, de la ajutor cu sarcini de bază, cum ar fi scăldat și spălatul dinților, până la articole mai personale, cum ar fi muzica sau fotografiile care le plac. Odată ce înțelegeți bine nevoile lor, puteți începe să creați un plan de îngrijire care să se potrivească ambelor programe.

Dacă este posibil, încercați să vă vizitați părinții des, astfel încât să puteți verifica progresul lor și să vedeți dacă au nevoie de ajutor. Dacă distanța sau alte obligații vă împiedică să vizitați des, luați în considerare utilizarea chatului video sau a altor instrumente de comunicare pentru a rămâne în contact.

Când părinții noștri ating o anumită vârstă, trebuie să începem să avem grijă de ei. Aceasta poate fi o sarcină descurajantă, dar cu puțină organizare, se poate face. Primul pas este crearea unui plan. Decideți ce trebuie făcut zilnic și ce se poate face săptămânal sau lunar. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți organizat și să vă mențineți pe drumul cel bun.

Următorul pas este să creați un spațiu destinat părinților voștri. Aceasta poate fi propria lor cameră sau o zonă din casă care este special rezervată pentru ei. Asigurați-vă că acest spațiu este aprovizionat cu tot ce au nevoie, inclusiv haine, articole de toaletă, medicamente și gustări.

În cele din urmă, elaborați un plan de comunicare. Acest lucru va asigura că toți cei care trebuie să știe despre îngrijirea părinților voștri sunt la zi.

Comunicarea este cheia

Pe măsură ce îmbătrânesc, vor avea nevoie din ce în ce mai mult de ajutor pentru a se îngriji de ei înșiși. Aceasta poate fi o sarcină descurajantă, dar cu puțină planificare și comunicare, poate fi mult mai ușor decât credeți.

În primul rând trebuie să vorbiți cu părinții despre dorințele lor pentru următorii ani. Ce vor ei să se întâmple? Vor să rămână în propria lor casă sau să se mute într-un azil de bătrâni? Vor să fie îngrijiți de membrii familiei sau ar prefera să angajeze profesioniști? Odată ce știți ce își doresc părinții voștri, puteți începe să faceți planuri pentru ca asta să se întâmple.

Dacă părinții doresc să petreacă timp în compania altor persoane ca ei, atunci puteți lua în calcul varianta unor cămine de bătrâni. Interesați-vă care sunt acele camine de bătrâni care oferă servicii cât mai apropiate de ceea ce își doresc parinții voștri, astfel încât aceștia să poată petrece un timp de calitate împreună cu alții de vârsta lor.

Dacă părinții doresc să rămână în propria lor casă, va trebui să-i ajutați să se instaleze cu echipamentul și rechizitele adecvate.

Vorbiți unul cu altul și împărtășiți informații

Una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de părinții noștri în vârstă este să vorbim unii cu alții și să împărtășim informații. Comunicând unii cu alții, putem dezvolta un plan care va funcționa cel mai bine pentru părinții noștri și pentru noi. De asemenea, putem afla despre resursele comunității care ne pot ajuta să avem grijă de ele. Este important să ne amintim că suntem cu toții în asta împreună și ne putem sprijini unul pe altul în această perioadă dificilă.

Nu vă fie teamă să cereți ajutor

Poate fi dificil să avem grijă de părinții în vârstă pe cont propriu. Din fericire, nu trebuie să o facem singuri. Iată câteva modalități de a obține ajutor:

Cere-ți ajutor familiei și prietenilor. Ei pot fi capabili să ofere transport, să ajute la cumpărături sau treburile casnice sau pur și simplu să petreacă timp cu părinții voștri.

Alăturați-vă unui grup de sprijin pentru îngrijitori. Aceasta este o modalitate excelentă de a intra în legătură cu alte persoane care se află în aceeași situație ca și tine și de a obține sfaturi și sprijin de la ei.