Thursday, 18 July, 2024

Cum sa va alegeti lenjerii de pat pentru 2 persoane sau o persoana


V-ati intors dupa o zi lunga la serviciu si sunteti foarte obosit. Va doriti obtineti acea senzatie perfecta care va transporta inapoi in camera de hotel preferata si doriti un somn minunat care va va face fresh pentru a doua zi?

Alegerea lenjeriei de pat este cea care te poate transpune in aceasta lume minunata a somnului bun. Alegerea lenjeriei de pat de calitate si a designului bun sunt elemente importante, dar definitia fiecaruia despre ceea ce inseamna confortabil este diferita. Oriunde mergeti exista o gama atat de larga de materiale, culori, specificatii – ce alegeti?

Iata cei mai simpli pasi in a alege lenjerii de pat pentru 2 persoane sau o persoana pentru a va ajuta sa dormiti minunat: material potrivit si design potrivit pentru dvs.!

Tipul materialului

Bumbac sau in? Ce lenjerie de pat este mai buna pentru un somn bun?

Care este diferenta dintre un Satin si un Percale? Aceste alegeri depind intr-adevar de experienta pe care ati dori-o cand dormiti. Bumbacul este cel mai obisnuit material si, din motive intemeiate, bumbacul de inalta calitate are un aspect bogat, este extrem de confortabil si rezista testului timpului. Bumbacul devine mai moale si mai confortabil pe masura ce il spalati, facand din cearsafurile de bumbac o investitie buna.

Daca va plac lenjeriile mai fine, alege o tesatura Satin. Lenjeriile din Percale sunt mai groase si au un finisaj mai mat decat  cele din Satin.

Inul este un alt material grozav si este fabricat din planta de in. Lenjeria de pat este respirabila si absoarbe bine umezeala, ceea ce o face grozava daca locuiti in conditii climatice mai calde si nu va place sa utilizati aerul conditionat. Ofera o senzatie luxurianta, dar este foarte diferita de o lenjerie de bumbac.

Calitatea materialului

Apoi, calitatea materialului va avea cel mai mare impact asupra confortului.

Fibrele de bumbac discontinue extra-lungi de la planta Gossypium Barbadense ofera o lenjerie de pat mai neteda. Alegeti fibre discontinue lungi sau mai bine, fibre discontinue extra-lungi. Fibrele de bumbac discontinue extra-lungi provin dintr-o specie specifica de plante de bumbac, planta Gossypium Barbadense. Acestea sunt filate in fire mai puternice si mai fine.

Sunt necesare mai putine fibre discontinue extra-lungi pentru a fila aceeasi lungime a firului. Acest lucru are ca rezultat mai putine capete libere, facand lenjeria mai neteda si mai confortabila.

Mai putine intreruperi ale firului datorate lungimilor creeaza, de asemenea, o tesatura mai puternica. Bumbacul egiptean este renumit pentru confort si rezistenta, dar acest lucru se aplica numai bumbacului egiptean de baza foarte lung. Marea parte a bumbacului egiptean nu este de aceasta varietate.

Lenjeriile de pat cu un numar mai mare de fire ofera o senzatie mai fina, mai moale si mai usoara.

Lenjeriile de pat cu un numar mai mare de fire ofera o senzatie mai fina, mai moale si mai usoara. Cu cat numarul este mai mare, cu atat firul este mai fin.

Cand ne uitam la numarul de fire, 60 pana la 80 vor oferi un nivel bun de confort, dar 100 de fire ofera o senzatie mult mai luxoasa.

Aveti grija la firele cu un singur strat. Acestea sunt fire formate dintr-un singur strat de fibre.

Firele cu un singur strat sunt mai puternice, mai fine si mai usoare. Aceasta rezistenta produce o lenjerie de calitate superioara. Doua fire, trei straturi sau fire cu mai multe straturi sunt filate dintr-un grup de fire mai slabe.

Expertii sunt de acord ca cel mai mare numar de fire pe care le poti strange intr-un cm patrat este de 600. Cum realizeaza alte lenjerii de pat un numar de fire de 1000 sau mai mult?

In primul rand, folosind un sistem metric, numarul firelor din lenjeria de pat poate fi masurat cu 50% mai mare fara a creste efectiv numarul de fire verticale si orizontale.

In al doilea rand, utilizand fire mai slabe, cu mai multe straturi. Numarul de fire conteaza mai putin peste o anumita limita adica mai mic de 400 si pana la 500.

Designul joaca un rol modest, dar critic. Aici, evidentiem trei aspecte pentru design: functia, confortul si estetica.

  1. Functia

Plapuma a alunecat din husa de plapuma? Pernele nu pot sta in fata de perna? Caracteristicile de design pot face utilizarea patului mai usoara sau mai dificila.

Lenjeriile de pat mai bine concepute au anumite caracteristici care, desi par mici, fac lenjeria mult mai usoara si confortabila de utilizat.

  1. Proiectare pentru confort

Lenjeriile de pat grozave nu arata doar bine si se simt bine la atingere, ci sunt concepute pentru a nu va distruge somnul.

  1. Proiectare pentru estetica

Ati petrecut timp amenajandu-va casa pentru a arata grozav, investind intr-o saltea si cadru de pat frumoase, iar acum aveti nevoie de o lenjerie frumoasa. Lenjeria de pat grozava nu numai ca ar trebui sa va ofere un somn minunat, ci sa adauge si eleganta dormitorului.

Alegeti o culoare care sa se potriveasca cu tema generala a dormitorului si casei. Culorile mai de baza pot ajuta la accentuarea altor piese, in timp ce culorile mai puternice concentreaza atentia asupra patului ca element central al dormitorului dvs.

Contrastul culorilor poate fi si o atingere placuta, iar nivelul de contrast este atat o chestiune de gust personal, cat si de design general al camerei. Contrastele luminoase vor crea un aspect mai captivant, in timp ce contrastele mai puternice vor oferi dormitorului o senzatie mai indrazneata. Daca doriti un aspect sofisticat, daca aveti aceeasi culoare atat pentru lenjerii de pat, cat si pentru elemente de design, veti adauga acea nota de stil.

De fapt, cand alegeti lenjeria de pat, totul este despre voi, somnul vostru, dormitorul si casa voastra.