Friday, 25 November, 2022

Legea 121 din 2014 – o lege avantajoasa pentru afacerea ta


 

 

Dupa cum stii, acest deceniu pune accentul foarte mult pe economia resurselor naturale, salvarea planetei si incetinirea incalzirii globale, printre altele. In acest sens, marile companii trebuie sa fie implicate mai mult decat oricine in acest proces. De ce?

Pentru ca exista legi, precum legea 121 din 2014, care iti vor ajuta compania sa fie mai prietenoasa cu de mediul inconjurator prin diminuarea cantitatii de energie consumata. Legea 121 este responsabila pentru ultimul aspect, daca putem spune asa.

Totusi, aplicarea unei astfel de legi nu trebuie sa te sperie. Dimpotriva, aceasta chiar poate fi avantajoasa atat pentru afacerea ta, cat si pentru profitul inregistrat la final de an.

Ce presupune legea 121 din 2014?

Aceasta lege este scurta si la obiect. Asadar, orice companie sau cladire a unei afaceri care, intr-un an fiscal, consuma energie insumand peste 1000 tone echivalent petrol, este nevoita sa treaca printr-un audit energetic.

Pe scurt, o entitate aleasa de companie va analiza modul in care aceasta consuma energie – in detaliu. La finalul auditului, administratorul afacerii va afla in mod concret cum poate scadea consumul energetic al companiei sale – evident, fara a afecta productia sau profitul.

Trebuie mentionat faptul ca firma care se va ocupa de auditul energetic va analiza ultimii 3 ani de consum, pentru un raport complet. Mai apoi, legea 121 din 2014 este impusa de catre Statul Roman, dar acesta din urma nu este responsabil de contactarea unei companii care sa realizeze auditul energetic pentru compania ta.

Care sunt avantajele acestei legi pentru afacerea ta?

Dupa cum am mentionat, legea 121 din 2014 nu are rolul de a-ti controla afacerea si a-i diminua profitul. Am putea spune ca este o lege eco – verde – care tine sub control consumul energetic al companiilor mari.

In urma auditului si aplicarii recomandarilor de pe urma acestuia, o afacere poate:

  • Sa-si pastreze sau chiar sa-si mareasca profitul si productivitatea in timp ce nivelul de energie consumat scade, crescand eficienta energetica. Deci, economie fara a taia din profit;
  • Sa-i fie aduse la cunostinta noi metode de economisire a energiei;
  • Depista probleme la instalatiile electrice sau alte sisteme din timp. Auditul energetic va scoate la iveala orice problema care contribuie la cresterea consumului de energie;
  • Sa-si imbunatateasca semnificativ imaginea atat in fata investitorilor, cat si in fata publicului larg, prin actiuni si procese care au ca punct central grija fata de mediu.

Evident, o companie verde, cu un consum energetic destul de mic care respecta legea 121 din 2014 va fi mereu pe placul publicului, mai ales in 2021.

Cum asiguri calitatea auditului energetic?

Pentru un audit energetic efectuat corespunzator si de calitate, trebuie sa apelezi la firme cu renume si experienta in domeniu. Desi acest audit reprezinta un cost aditional pentru afacerea ta, nu uita ca acesta te va ajuta sa reduci semnificativ valoarea facturilor tale la finalul fiecarei luni.

Pe scurt, un audit efectuat necorespunzator nu va fi foarte avantajos companiei tale. Daca vrei sa beneficiezi de un audit energetic complet, autorizat si in conformitate cu legea 121 din 2014, poti apela cu incredere la Elsaco. Cu peste 20 de ani de activitate si experienta, se vor ocupa de compania ta si de consumul sau energetic ca la carte!