Thursday, 18 July, 2024

Cum sa alegi un ghiveci pentru flori potrivit pentru casa ta?


In fiecare locuinta se regasesc si cateva plante care au darul de a insufleti intregul spatiu. Daca iti plac florile, atunci, cu siguranta ai primit cadou plante in ghiveci sau cel putin cateva fire din florile tale preferate pe care sa le asezi intr-o vaza. Unele plante sunt mari si decoreaza living-ul tau, altele sunt mici si sunt asezate pe un raft sau chiar o noptiera iar altele sunt suspendate si asezate in suporturi potrivite.

Mai ales in cazul plantelor voluminoase, este bine sa alegi un ghiveci flori care sa poata fi mutate cu usurinta atunci cand doresti sa schimbi ceva la design-ul spatiului in care se afla. In interiorul casei tale ai nevoie de un ghiveci flori care sa iti ofere confort atunci cand trebuie intretinute si, mai ales, sa le poti muta usor atunci cand este nevoie.

Cum alegi un ghiveci flori potrivit?

Alegerea unui ghiveci flori potrivit nu se rezuma doar la faptul ca arata bine si plantele incap usor. Mai trebuie sa tii cont si de alte lucruri care sunt importante pentru ca plantele sa se simta cat mai bine si sa traiasca mai mult.

In primul rand, trebuie sa tii cont de tipul de plante care urmeaza sa le amplasezi in casa ta. Daca sunt prea sensibile atunci nu le vei putea muta dintr-un loc in altul, motiv pentru care, daca ghiveciul nu mai arata atat de bine poti sa cumperi un model decorativ in care sa pui ghiveciul vechi. Modelele de ghivece decorative sunt usor de recunoscut, sunt acele tipuri care nu au gauri de scurgere pentru apa.

Daca plantele tale au nevoie de o ingrijire mai speciala sau nu ai timpul necesar sa le ingrijesti tot timpul, atunci poti alege modele care au incorporate sisteme de drenare a apei. Acestea sunt mai costisitoare dar va merita efortul deoarece plantele tale nu vor fi afectate niciodata de excesul de umiditate.

Un alt factor important de care trebuie sa tii cont este marimea plantei pe care doresti sa o amplasezi in casa ta. Daca este o specie care isi dezvolta radacinile foarte mult, atunci ai nevoie de un ghiveci flori de dimensiuni mai generoase. Asadar, analizeaza cu atentie necesitatile pe care le are fiecare planta din casa si alege un model de ghiveci flori potrivite pentru fiecare in parte.

Tipuri de ghivece pentru flori pentru balconul tau

Daca ai un balcon, atunci pe durata sezonului cald acesta devine micuta ta oaza de verdeata. Asadar, inca de la primele raze ale soarelui de primavara vei incepe sa cumperi tot felul de flori de diverse dimensiuni sau plante curgatoare asezate in cosuri suspendate sau in jardiniere. In acest caz ai nevoie sa stabilesti toate informatiile pe care este bine sa le stii despre fiecare tip de planta pe care o alegi.

Nu uita ca iarna va trebui sa muti foarte multe dintre plantele de pe balcon in interior. Asadar, incearca sa mentii un echilbru intre numarul de plante din exterior si cele din interior. Pentru balcon este bine sa alegi modele de ghivece pentru flori care sa fie cat mai stabile, astfel incat in cazul in care vantul este puternic sa nu le rastoarne. In plus, asigura-te ca jardinierele de pe balustrada sunt bine prinse pentru a nu rani trecatorii. Totul trebuie sa fie cat mai practic nu doar sa arate bine.